Nederland mag dan slechts een klein land zijn, het heeft een
grote platenindustrie en is rijk aan platenlabels, zoals Philips en Artone.
Deze labels hebben (vaak onder sublabels) singelseries uitgebracht,
die op een of andere manier met elkaar zijn verbonden.
Soms een reeks van 6 titels een andere keer 73.
Het zijn deze verschillende reeksen die terug te vinden zijn in deze
CATALOGUS VAN NEDERLANDSE SINGELSERIES

IMAGO/B SERIE

Deze serie met Nederlandse singels draagt de naam Imago/B. Dat roept bij meteen de vraag op of er ook een serie Imago/A bestaat of Imago/C. Ik heb ze nog noot gezien, maar dat zegt in deze wereld van obscure singeltjes niet zo heel erg veel.
De reeks is begonnen in november 1969 en dat is terug te vinden in het labelnummer (NOVST 1), dat wil zeggen het 'november' gedeelte. Het jaartal staat gewoon op het label vermeld. De nummers van de volgende plaatjes hebben eveneens de maandaanduiding plus een volgnummer. De toevoeging 'ST' na elke maandafkorting staat waarschijnlijk voor STereo, iets wat in die tijd nog wezenlijke informatie was.
 
Op elke achterkant van elke hoes wordt de singel steeds "IMAGO's mini LP van de MAAND" genoemd, die niet te koop is bij de platenwinkel, maar bij bepaalde leveranciers, die zichzelf konden presenteren in het vak, zoals hieronder is afgebeeld. Dat gebeurde dan door middel van een naamsticker.

Een ander opvallend feit is dat de plaatjes zijn geproduceerd door Bob Bouber, geen onbekende naam in de Nederlandse platenwereld. Toch is dit niet echt een bekende serie, hoewel je sommige ervan redelijk vaak tegenkomt.
De eerste 4 nummers zijn vrijwel in alle opzichten onderdeel van één serie, de singel van Feijenoord is daarentegen behoorlijk afwijkend. Alleen het label is precies hetzelfde als zijn voorgangers. Daar kan ik gemakkelijk uit konkluderen dat het hier om dezelfde Imago gaat. Ook de produktie is nog steeds in handen van Bob Bouber.
Uit hoeveel singels deze serie bestaat is vooralsnog onbekend. Als iemand iets meer weet, reageer dan op deze site of stuur een mailtje naar singelseries@gmail.com.

Geen opmerkingen: