Nederland mag dan slechts een klein land zijn, het heeft een
grote platenindustrie en is rijk aan platenlabels, zoals Philips en Artone.
Deze labels hebben (vaak onder sublabels) singelseries uitgebracht,
die op een of andere manier met elkaar zijn verbonden.
Soms een reeks van 6 titels een andere keer 73.
Het zijn deze verschillende reeksen die terug te vinden zijn in deze
CATALOGUS VAN NEDERLANDSE SINGELSERIES

ROMANCE DISCOTHEEK SERIE



Tot nu toe kent de Romance Discotheek 16 verschillende singels (5 in de eerste serie en 11 in de tweede reeks) met zeer uiteenlopende inhoud: Van klassiek en Hawaii, tot show en pop, maar de labelnummers bekijkend, zou dit wel eens op kunnen lopen. Die nummers beginnen namelijk steeds met een letter uit het alfabet en dat gaat per cijfer vrijwel in gelijke maten omhoog. Ik zeg 'vrijwel', omdat het opvallend is, dat in elk geval in de tweede serie de letter 'I' intbreekt en daarmee dus de gelijke tred doorbroken wordt. Of deze reeks daarmee 25 items bevat (alle letters min dus de 'I') zou ik niet weten. Dat zal de toekomst uitwijzen.
Dit geldt (voorlopig) voor twee 'jaargangen' singels uit deze reeks en gezien de labelnummers zou dat wel eens kunnen gaan om 1959 en 1960.
Verder is het opvallend dat er zich twee afwijkende nummers binnen de serie bevinden RO 101 en RO 102. Zijn dit de equivalenten van de A 60101 en B 60102 (zodat die nummers dus waarschijnlijk niet bestaan) en hebben ze pas bij de singel drie de alfabetische draad weer opgepakt? Voorlopig ga ik van deze theorie uit.
Mocht iemand hier meer van weten, neem dan kontakt op via een reaktie of via het bekende mailadres: singelseries@gmail.com
Of je deze singelserie in de winkel kon kopen of alleen thuis kon laten sturen in 'n envelop zoals hier is afgebeeld, is mij (nog) niet bekend.

3 opmerkingen:

Dirk X zei

Aangepaste inleiding op de Romance Discotheek serie.

Dirk X zei

Aangepaste inleiding op de Romance Discotheek serie.

Gerard zei

In de inleiding staat vermeld dat de Romance reeks uit 16 singles bestaat. Ik denk dat het er maar 13zijn. In 1959 uitgegeven A 59.101 t/m E.59.501 en opvolgend in 1960 uitgegeven F 60106 t/m L 60111 (minus de I) plus de 2 RO singles.

Andere ben ik nooit tegen gekomen en staan ook niet op de singles zelf vermeld.

Gerard